A IX-A CONFERINTĂ NATIONALÃ A SOCIETĂTII ROMÂNE
DE ULTRASONOGRAFIE ÎN MEDICINĂ SI BIOLOGIE


Craiova, 2-3 IUNIE  2007

 

Welcome

Informatii

Program

Inscriere

Euroson

Sponsori

Craiova

Contact

 

 
Informatii utile
 
Information

 

Lucrarile Cursului Euroson School (a saptea editie consecutiva organizata in România, anual, din 2001) se vor desfasura intre 31 mai si 1 iunie 2007, in localul UMF Craiova, din B-dul 1 Mai, nr.66: Aula Magna - amfiteatru cu 400 locuri, spatiu expozitional, sala multimedia - conexiune permanenta la internet.
Lucrarile cursului se vor desfasura in limba engleza. Colegii care doresc sa participe sunt rugati sa-si exprime optiunea pentru organizarea sau nu a traducerii simultane.

Lucrarile Conferintei nationale a SRUMB se vor desfasura in zille de 2 si 3 iunie 2007, in localurile celor doua sedii ale UMF Craiova:
 • Corpul A din Str. Petru Rares nr. 2, Craiova 200349, care dispune de 4 sali de conferinta cu 100-120 locuri fiecare - pentru sesiunile paralele, spatiu expozitional si pentru pauzele de cafea;
 • Corpul B din B-dul 1 Mai nr. 66, Craiova 200638 dispune de o Aula cu 400 de locuri, o a doua sala cu 80 locuri, spatiu expozitional, sala multimedia.

Pauzele de cafea si mesele de pranz vor fi amenajate in incinta Restaurantului UMF, in vecinatatea localului in care se vor desfasura lucrarile.

In cadrul Conferintei vor fi organizate:
 • Simpozioane si mese rotunde pe teme preselectionate, sub forma sesiunilor si simpozioanelor paralele, cu durata de 90-120 minute, cu discutii interactive;
 • Conferintele "Gheorghe Jovin" si "Gheorghe Badea" cuprinzand teme de larg interes sau teme de avangarda din domeniul aplicatiilor ultrasonografiei, sustinute de personalitati din tara si strainatate;
 • Sesiuni de comunicari orale, cuprinzand lucrari originale preselectionate dintre rezumatele acceptate, cu invitarea si anuntarea prealabila a autorilor de a realiza scurte prezentari in Power Point cu durata de maxim 7-8 minute;
 • Sesiune de cazuri video, cu prezentari de cazuri clinico-ecografice, cu durata de 5-7 minute;
 • Sesiune de postere - clasice si electronice;
 • Expozitie de aparatura, tehnica si produse medico-farmaceutice;
 • Expozitie de carte.

Vor fi acordate premiile SRUMB:
 • Premiul "Gheorghe Badea"
 • - în valoare de 1000 EUR, sponsorizat de firma Siemens
  - este acordat pentru o realizare publicistică/de specialitate deosebită, pe parcursul ultimului an
  - până pe data de 31 mai 2007, fiecare candidat pentru acest premiu trebuie să aplice, detaliind realizarea pe care doreste să o prezinte pentru ultimul an
 • Premiul "Gheorghe Jovin"
 • - în valoare de 500 EUR, sponsorizat de Mihaela Jovin
  - este acordat, la propunerea Comitetului Director al SRUMB, pentru contributii importante în domeniul formării in ultrasonografie
 • Premiul "Florin Mircea" - pentru tanar autor;
 • 1 premiu pentru comunicarile orale;
 • 2 premii pentru sesiunea postere - seniori;
 • 1 premiu pentru sesiunea video.

 
Comitete organizare
 
Committees

 
Comitetul Stiintific
 
Prof. dr. Radu Badea, Cluj-Napoca
Conf. dr. Ciprian Brisc, Oradea
Prof. dr.Cristina Cijevschi Prelipcean, Iasi
Prof. dr.Tudorel Ciurea, Craiova
Conf. dr. Adrian Costache, Bucuresti
Conf. dr. Sorin Dudea, Cluj-Napoca
Conf. dr. Viorela Enăchescu, Craiova
Prof. dr. Petru Mircea, Cluj-Napoca
Prof. dr. Dimitrie Pelinescu Onciul, Bucuresti
Dr. Adrian Pop, Bucuresti
Dr. Alina Popescu, Timisoara
Conf. dr. Zeno Spârchez, Cluj-Napoca
Prof. dr. Ioan Sporea, Timisoara
Dr. Leonid Stamate, Bucuresti
Prof. dr. Florin Stamatian, Cluj-Napoca
Dr. Dan Stănescu, Bucuresti
Conf. dr. Adrian Santa, Sibiu
Prof. dr. Florea Voinea, Constanta
 

Comitetul de Organizare
 
PresedinteProf. dr. Tudorel Ciurea
SecretarConf. Dr. Viorela Enăchescu
Dr. Alexandru Andritoiu
Dr. Sorin Berbecaru
Dr. Sorin Beznă
Dr. Dragos Camen
Dr. Sergiu Cazacu
Dr. Cristian Efrem
Dr. Cristian Florea
Dr. George Florescu
Dr. Aristida Georgescu
Dr. Reanina Ionescu
Dr. Liviu Iovănescu
Conf. dr. Mădălina Manea
Conf. dr. Paul Mitrut
Conf. dr. Florin Petrescu
Dr. Corina Raducanu-Lichiardopol
Prof. dr. Ion Rogoveanu
Conf. dr. Adrian Saftoiu
Dr. Rodica Trăistaru
Conf. dr. Cristin Vere
 

Echipa Tehnică
 
Mat. Petrica Badea - Informatică Medicală, UMF Craiova
Fiz. Mihai Caragea - Rectoratul UMF Craiova
Ist. Vali Ciotîrnoiu - Rectoratul UMF Craiova
Ing. Dan Garaiman - DGA, UMF Craiova
Ing. Ionut Ghitan - BICS, UMF Craiova
Ing. Gabriel Popescu - BICS, UMF Craiova
Ing. Mihaela Popescu - SCJUC Craiova
Ing. Ilarian Stefănescu - Teatrul National Craiova
Ing. Gabriel Vlădut - IPA Craiova

 
Inregistrare
 
Registration

 
Inregistrarea pentru participarea la una sau ambele manifestari stiintifice, se face on-line prin formularul de inscriere (cu taxa redusa pana la 1 mai 2007).
Daca nu va puteti inregistra on-line, puteti expedia prin posta datele personale (nume, prenume, institutia /organizatia, specialitatea, gradul profesional, adresa, telefon, e-mail, membru SRUMB, taxa achitata si specificatia ei, insotita de copia chitantei), pana la data de 30 aprilie 2007, pe adresa:
Comitet de organizare Conferinta de ecografie
str. Petru Rares, nr. 2-4, Craiova
Fax: 0251-426688
Va rugam sa retineti ca achitarea taxei pe loc, la secretariatul conferintei, nu asigura toate materialele cursului si/sau conferintei.

 
Rezumate
 
Abstracts

 
- rezumatele vor fi redactate ca text neformatat si nu vor depăsi 250 de cuvinte fiecare, maxim 3 rezumate de autor.
- rezumatele vor fi redactate in limba romana, pentru lucrarile ce se prezinta poster sau video, cu respectarea urmatoarei structuri: titlu, autori cu afiliere, introducere, scop/obiective, material si metoda, rezultate, concluzii.
- trimiterea rezumatelor se face on-line prin pagina de inscriere pana la data de 15 aprilie 2007, cu inregistrarea primului autor (cu taxa redusa pana la 1 mai 2007)
- rezumatele trimise vor fi analizate de catre Comitetul Stiintific cu confirmarea tipului de prezentare din partea Comitetului stintific - 1 mai 2007
Daca nu puteti trimite rezumatul on-line, il puteti expedia prin posta, pe adresa comitetului de organizare, pe suport electronic, (discheta, CD sau DVD) intr-unul din urmatoarele formate: DOC, RTF, TXT.
Persoanele care doresc sa participe cu lucrari prezentate la mesele rotunde sunt rugate sa contacteze moderatorii comunicati in program.

 
Cazare
 
Accommodation

 
Rezervarile la hotel se fac on-line prin pagina de inscriere, cu achitarea in avans a costului primei nopti pana la 1 mai 2007.
Persoanele care nu pot efectua rezervari on-line prin Comitetul de organizare pot solicita direct, in nume propriu, prin telefon, rezervarea, la receptia hotelului (fara achitarea unor taxe suplimentare sau in avans).

OFERTA DE CAZARE

 1. Hotel Jiul, (http://www.jiul.ro), Calea Bucuresti nr.1 (situat la Km. 0 al orasului), la aproximativ 20 - 25 minute (distanta pietonala) de locatia Cursului si conferintei - tarife de grup - camere renovate: S - 42 EUR, D - 63 EUR, camere nerenovate: S - 29 EUR, D - 38 EUR. (mic dejun inclus). Tel: 0251-414166, 0251-414167.
 2. Hotel Europa, Calea Unirii, nr.10A, tel: 0251-412321, 0351-808901, 0351-808902, Fax: 0251-419637, e-mail: cmitrita@yahoo.com. la aproximativ 15 - 20 minute (distanta pietonala) de locatia Cursului si conferintei. Tarife: S - 150 Ron, D - 200 Ron (mic dejun inclus).
 3. Vila Lido, Str. C-tin Brancusi, nr. 10, tel/fax 0251-590332, GSM: 0722.669002, e-mail: cmitrita@yahoo.com la aproximativ 15 - 20 minute (distanta pietonala) de locatia Cursului si conferintei. Tarife: S - 30 EUR, D - 40 EUR, apartament - 60 EUR.
 4. Hotel Sport, str. Brestei nr. 25, tel/fax: 0251-412022, 0251-466026, la aproximativ 20 - 25 minute (distanta pietonala) de locatia Cursului si conferintei. Tarif: S - 125 Ron, D - 150 Ron, apartament - 210 Ron.
 5. Pensiunile Flormang F1, F2, F3 - str. Desrobirii, nr. 134, tel: 0251-466021, str. Rovinari, nr. 142, tel: 0251-510736, 0730.010336. Tarif: S - 97 Ron, D - 142 Ron.
Servicii TAXI recomandate – firmele ROMNICON, PML, PMI, FAVORIT, CONTINENTAL – Tarif: 1 RON/km

 
Alte informatii
 
Auxiliary info

 
 • CURS EUROSON SCHOOL, 31 mai - 1 iunie 2007
  • Lucrarile cursului Euroson se vor desfasura în Aula Magna a U.M.F. Craiova, localul nou, din B-dul Maresal Ion Antonescu
  • Cursul va fi prezentat în limba engleza, fiind asigurata traducerea simultana, pentru un numar limitat de posturi (200)
  • Cursul va fi evaluat, la deschidere si încheiere, prin teste „multiple choice", formulate în limba engleza
  • Dineul festiv al Cursului Euroson School va fi organizat în ziua de 31 mai, ora 19.30 la Casa Universitarilor, Str. Unirii (reper 4 pe harta). Intrarea se face pe baza de invitatii, pentru participanti si însotitori, invitatii ce vor fi înmânate la înscriere
 • CONFERINTA S.R.U.M.B, 2-3 iunie 2007
  • Lucrarile celei de-a IX-a Conferinte Nationale a Societatii Române de Ultrasonografie în Medicina si Biologie se vor organiza, în sesiuni paralele, în cele doua localuri ale U.M.F. Craiova, conform programului
  • Expozitia de postere va fi organizata în localul B, etaj I, sala 125, cu expunerea lucrarilor în ziua de sâmbata, 2 iunie, începând cu ora 09.00. Participantii cu postere (prim-autor) sunt invitati sa fie prezenti lânga poster, în aceeasi zi, în timpul pauzei de prânz (orele 13.00 - 15.00), pentru jurizare
  • Diplomele de participare (12 ore EMC pentru Curs, 12 ore EMC pentru Conferinta) vor fi eliberate în a doua zi a fiecarei manifestari
  • Pauzele de cafea se vor organiza separat în cele 2 localuri (localul A, Str. Petru Rares si restaurantul U.M.F. pentru localul B)
  • Mesele de prânz se vor organiza, pentru toti participantii, în restaurantul U.M.F., cu intrare pe baza de taloane, eliberate la înscriere, pentru participanti si însotitori.
  • Vineri, 1 iunie, Festivitatea de deschidere a Conferintei va avea loc la ora 18.30, în Sala Teatrului Liric, fiind urmata de Receptia de bun-venit, organizata la Restaurantul Flora (Str. Mihai Viteazul, reper 10 pe harta) la ora 20.00. Intrarea se face pe baza de invitatii, pentru participanti si însotitori, invitatii ce vor fi înmânate la înscriere
  • Sâmbata, 2 iunie, la ora 19,30, va fi organizata o receptie în Saloanele Muzeului de Arta Craiova (str. Unirii, reper 7 pe harta). Intrarea se face pe baza de invitatii, pentru participanti si însotitori, invitatii ce vor fi înmânate la înscriere
  • Duminica, 3 iunie, ora 13.00, în Aula Magna a U.M.F. Craiova, vor avea loc Festivitatea de decernare a premiilor si închiderea Conferintei
 • Secretariatul si Biroul de informatii vor functiona în Localul B (parter) dupa urmatorul program:
  • miercuri 30.05.2007 orele 16.00 -19.00
  • joi 31.05 - sâmbata 02.06.2007 orele 8.00 -18.00
  • duminica 03.06.2007 orele 8.00 -14.00

  Participantii sunt rugati sa-si reglementeze achitarea cotizatiei SRUMB pentru anul 2007, în cuantum de 170 RON, la biroul special amenjat în Secretariat.

  Expozitia de echipamente medicale si produse medico - farmaceutice va fi deschisa în localul B, etaj I, zilnic, între orele 09.00 - 17.00 si duminica, 3 iunie, între orele 09.00 - 13.00.

  În holul localului B al Facultatii de Medicina vor fi organizate o expozitie de carte medicala cu vânzare si o expozitie de arta grafica (vernisaj: sâmbata 2 iunie, orele 18.30).

  Pe toata perioada celor doua manifestari va fi asigurat accesul la internet în Sala Multimedia, localul B, etajul I.

  Click to enlarge map

 
Afisul conferintei
 
Conference Poster

 

Copyright (c)2006 Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova